Reliant Scimitar SS1 LHD Data
Pris i DKK
48.000 U/AFGIFT
segalleri

Type:

Reliant Scimitar SS1 LHD

Årgang:

1988

KM:

111.000

Farve:

Rød

Teknik:

1.597 cc 4 cyl. Ford CVH engine. Baghjulstræk. 96 hk 840 kg.

 

Beskrivelse:

Ekstrem sjælden cabriolet fra den engelske fabrik Reliant. Reliant Motor Co eksisterede fra 1935 og helt frem til 2002. Fabrikken producerede alt fra 3 hjulede biler til sportsvogne De specialiserede sig som andre engelske niche fabriker i at producere biler på en ramme med glasfiber karrosseri.

 

I 1984 havde man store intentioner om at genoplive den klassiske engelske roadster tradition ved at skabe en lille let sportsvogn med unikke køreegenskaber ala Lotus. Designer var Giovanni Michelotti og det siges, at det var hans sidste design – et design som også blev diskuteret. Man satsede højt med en årsproduktion på 2.000 biler, men da SS1 gik ud af produktion i 1990 var der kun produceret 1.507 stk.

 

Vor SS1 må betegnes som ekstrem sjælden, idet det er en original tysk LHD, vi ved ikke hvor mange der blev produceret, men det var ikke mange.

 

Bilen har en fuld dokumenteret historie med 2 tyske ejere og den står stadig på et gammelt tysk ”Pap Fahrzeugbrief”. Den står i original lak der er falmet og med lidt skrammer, men teknisk er vognen på toppen og idet det er en af de senere modeller har den original galvaniseret ramme og den kører super godt.

 

Den er told- og registrerings synet for et år siden. Afgift var dengang opgjort af SKAT til kr. 27.000, men denne afgift vil om lidt mere end et år falde til ca. det halve, når bilen bliver 35 år.

Kornelius Marketing