Citroen 2CV 6 Spézial Data
Pris i DKK
SOLGT
segalleri

Type:

Citroen 2CV 6 Spézial

Årgang:

1987

KM:

116.200

Farve:

Rouge Vallelunga

116.200 km. fra ny.

 

Teknik:

602 cc. 2 cylinder luftkølet motor. 29 hk. 4 gear, forhjulstræk.

 

Beskrivelse:

Man kan vel godt sige, at 2CV´ en er indbegrebet af Frankrig ligesom eifeltårnet, baquette og rødvin.

 

2CV (deux chevaux, fransk for to heste) var en simpel personbil, der blev solgt fra 1948 til og med 1990, hvor produktionen blev indstillet på grund af nye, restriktive krav til katalysatorer og udstødningsgasser.

 

Citroën’s daværende administrerende direktør Pierre-Jules Boulanger ville have det han senere kaldte en Paraply på hjul! Så han satte sine ingeniører til at skabe en bil med plads til 4 passagerer og en 50kg. sæk med kartofler. Bilen skulle være simpel at betjene så også bondekonen kunne køre på de ringe franske landeveje.

 

Hvem kunne tro, at dette simple udgangspunkt blev til en bil, der blev produceret i ca. 5 mio. eksemplarer og i dag ca. 70 år efter, at den første blev produceret er der stadig mange kørende og den er blevet en kultbil, der er elsket af entusiaster og efterhånden også samlere.

 

Vor 2 CV her er dansk fra ny, registreret første gang den 24. august 1987. Allerede inden den kom på vejene blev den behandlet med PAVA rustbeskyttelse og dette gentog man i mange år fremover og der er dokumentation for dette. Det har betydet, at bilen fortsat står i fuldstændig original stand den dag i dag, hvilket må betegnes som utroligt, det har naturligvis også hjulpet på det, at bilen i det meste af sin levetid kun har været anvendt som sommerbil.

 

Dette er en unik mulighed for at erhverve en 2CV, som fortsat står i original stand er rustfri og stadig ser utrolig godt ud.

 

Nysynet, nyserviceret med blandt andet nye originale Michelin dæk og indregistreret om veteran.

Kornelius Marketing