Jaguar MKII 3,8 Data
Pris i DKK
675.000
segalleri

Type:

Jaguar MKII 3,8

Årgang:

1961

KM:

500

Farve:

Cornish Grey

Teknik:

3,8 liter, 6 cyl. rækkemotor DOHC. 4 trins manuel gear, spærredifferentiale. 220 hk. 0-100 8,5 sek. Tophast. 200 km.

 

Beskrivelse:

Jaguar MK II er den mest berømte klassiske ”sports saloon”, der er produceret med dens runde former og forførende detaljer og da den kom frem i 1959 var 3,8 modellen den hurtigste 4 dørs bil, der fandtes med en tophastighed på 200 km.

 

MKII bilerne blev dengang solgt til den succesrige forretningsmand, racerkørere og politiet. En anden samfundsgruppe nemlig bankrøvere benyttede også gerne bilen – som ”GetAwayCar”. Bilen er også kendt fra utallige film.

 

Vor MK II har en fantastisk historie. Den er jf. Jaguar Heritage certifikat produceret den 7. februar 1961 og afsendt til den daværende danske Jaguar forhandler E. Sommer. Bilen indregistreres første gang i Danmark den 7. juli 1961, hvor den bliver direktionsvogn i en større københavnsk virksomhed. Den originale købsfaktura forefindes. Bilens historie er herefter kendt og beskrevet i flere danske tidsskrifter.

 

I 2009 påbegyndes en total restaurering, Nut and Bolt, af bilen og denne afsluttes i 2016. Restaureringen er udført af et af de mest anerkendte danske speciel værksteder Classic Sports Car. Opgaven gik ud på at restaurere bilen til en standard, som da den var ny eller endog bedre. Når man ser bilen, kan man kun sige, at denne ekstreme restaurering er lykkedes til fulde, vi har aldrig set noget lignende og tør godt udnævne denne MKII til den bedste der findes. Restaureringen har naturlig vis kostet enorme summer og der forefindes en yderst detaljeret foto dokumentation af 

Kornelius Marketing